„Wenn der Kuchen spricht, haben die Krümel Pause“ – Dieter Bohlen Der beste Käsekuchen aus meiner Küche…
Zutaten
- 600 g Frischkäse
- 250 g Magerquark
- 200 g Vollkornkekse
- 150 g Zucker
- 150 ml Sahne
- 100 g geschmolzene Butter
- 2 EL Zitronensaft/Limettensaft
- 2 EL Speisestärke
- 1 EL Vanille Extrakt
- 1 Ei
Zubereitung
Den Ofen auf 180 Grad Ober-/Unterhitze vorheizen. Die Kekse zerbröseln und mit der geschmolzene Butter gut vermengen. Die Mischung in eine Form drücken und im Ofen ca. 10 Minuten backen.
Frischkäse, Magerquark, Speisestärke, Zitronensaft, Zucker, Sahne, Vanille Extrakt und das Ei, langsam zu einer cremigen Masse rühren. Die cremige Masse auf den vor gebackenen Keksboden gleichmäßig verstreichen und im Ofen weitere 45 Minuten backen.
Den Käsekuchen vollständig erkalten lassen und genießen!
Ingredients
600g Cream Cheese
250g Low Fat Curd Cheese / Low Fat Quark
200g Whole Wheat Cookies
150g Sugar
100ml Heavy Whipping Cream
100g Melted Butter
2 Tbsp Lime- or Lemonjuice
2 Tbsp Starch
1 Tbsp Vanilla Extract
1 Egg
Preperation
Preheat oven to 180°C/356°F
Put Whole Wheat Cookies in Food Processor and pulse into a sandlike texture and combine with melted butter.
Put mixture into a springform and press down firmly. Bake for about 10 minutes.
Whisk Cream Cheese, Low Fat Quark, Starch, Lime- or Lemonjuice, Sugar, Heavy Whipping Cream, Vanilla Extract and Egg together and pour into springform onto biscuit base and bake for an additional 45 minutes.
Let cool completly and enjoy.
Ingredients
600g Cream Cheese
250g Low Fat Curd Cheese / Low Fat Quark
200g Whole Wheat Cookies
150g Sugar
100ml Heavy Whipping Cream
100g Melted Butter
2 Tbsp Lime- or Lemonjuice
2 Tbsp Starch
1 Tbsp Vanilla Extract
1 Egg
Preperation
Preheat oven to 180°C/356°F
Put Whole Wheat Cookies in Food Processor and pulse into a sandlike texture and combine with melted butter.
Put mixture into a springform and press down firmly. Bake for about 10 minutes.
Whisk Cream Cheese, Low Fat Quark, Starch, Lime- or Lemonjuice, Sugar, Heavy Whipping Cream, Vanilla Extract and Egg together and pour into springform onto biscuit base and bake for an additional 45 minutes.
Let cool completly and enjoy.