„Wenn der Kuchen spricht, haben die Krümel Pause“ – Dieter Bohlen Der beste Käsekuchen aus meiner Küche

[columns] [span4]

Zutaten:

  • 600 g Frischkäse
  • 250 g Magerquark
  • 200 g Vollkornkekse
  • 150 g Zucker
  • 150 ml Sahne
  • 100 g geschmolzene Butter
  • 2 EL Zitronensaft/Limettensaft
  • 2 EL Speisestärke
  • 1 EL Vanille Extrakt
  • 1 Ei
[/span4][span8]

Zubereitung:

Den Ofen auf 180 Grad Ober-/Unterhitze vorheizen. Die Kekse zerbröseln und mit der geschmolzene Butter gut vermengen. Die Mischung in eine Form drücken und im Ofen ca. 10 Minuten backen.

Frischkäse, Magerquark, Speisestärke, Zitronensaft, Zucker, Sahne, Vanille Extrakt und das Ei, langsam zu einer cremigen Masse rühren. Die cremige Masse auf den vor gebackenen Keksboden gleichmäßig verstreichen und im Ofen weitere 45 Minuten backen.

Den Käsekuchen vollständig erkalten lassen und genießen!

[/span8][/columns] [DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

2 Idee über “Cremiger Käsekuchen

  1. J sagt:

    Ingredients

    600g Cream Cheese
    250g Low Fat Curd Cheese / Low Fat Quark
    200g Whole Wheat Cookies
    150g Sugar
    100ml Heavy Whipping Cream
    100g Melted Butter
    2 Tbsp Lime- or Lemonjuice
    2 Tbsp Starch
    1 Tbsp Vanilla Extract
    1 Egg

    Preperation

    Preheat oven to 180°C/356°F
    Put Whole Wheat Cookies in Food Processor and pulse into a sandlike texture and combine with melted butter.
    Put mixture into a springform and press down firmly. Bake for about 10 minutes.

    Whisk Cream Cheese, Low Fat Quark, Starch, Lime- or Lemonjuice, Sugar, Heavy Whipping Cream, Vanilla Extract and Egg together and pour into springform onto biscuit base and bake for an additional 45 minutes.

    Let cool completly and enjoy.

  2. J sagt:

    Ingredients

    600g Cream Cheese
    250g Low Fat Curd Cheese / Low Fat Quark
    200g Whole Wheat Cookies
    150g Sugar
    100ml Heavy Whipping Cream
    100g Melted Butter
    2 Tbsp Lime- or Lemonjuice
    2 Tbsp Starch
    1 Tbsp Vanilla Extract
    1 Egg

    Preperation

    Preheat oven to 180°C/356°F
    Put Whole Wheat Cookies in Food Processor and pulse into a sandlike texture and combine with melted butter.
    Put mixture into a springform and press down firmly. Bake for about 10 minutes.

    Whisk Cream Cheese, Low Fat Quark, Starch, Lime- or Lemonjuice, Sugar, Heavy Whipping Cream, Vanilla Extract and Egg together and pour into springform onto biscuit base and bake for an additional 45 minutes.

    Let cool completly and enjoy.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.